Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011

Διαγραφή κωδικών από την μνήμη Chrome και Firefox

Πόσες φορές δεν έχουμε κατά λάθος αποδεχτεί το μήνυμα για "Αποθήκευση του Κωδικού" μας που μας βγάζει ένας φυλλομετρητής (web browser), όταν δουλεύουμε σε κοινόχρηστους υπολογιστές, σε εργαστήρια, γραφεία και Internet Cafe. Ή πόσες φορές δεν αναρωτιόμαστε αν τελικά το κάναμε ή όχι!



Η αποθήκευση των κωδικών μας από τους φυλλομετρητές είναι μια πολύ χρήσιμη λειτουργία μια που μας διευκολύνει στην απομνημόνευση των πολλών κωδικών που πρέπει να θυμόμαστε πλέον, αλλά είναι και ένα μεγάλο κενό ασφαλείας, ειδικά όταν δουλεύουμε σε κοινόχρηστους υπολογιστές.
Τι κάνουμε λοιπόν σε αυτές τις περιπτώσεις;
Μα φυσικά διαγράφουμε τον/τους κωδικούς μας από την μνήμη του φυλλομετρητή.
Παρακάτω, ακολουθούν σύντομες οδηγίες που περιγράφουν την διαδικασία για τον Google Chrome και τον Mozilla Firefox.


Mozilla Firefox
Από το μενού που βρίσκεται πάνω αριστερά, διαλέγουμε Επιλογές-->Επιλογές

Στο παράθυρο που εμφανίζεται πατάμε το εικονίδιο Ασφάλεια και μετά το κουμπί Αποθηκευμένοι κωδικοί. Στο παράθυρο που θα μας εμφανιστεί μπορούμε να διαγράψουμε επιλεγμένα κάποιους από τους κωδικούς μας (Απομάκρυνση) ή να τους διαγράψουμε όλους (Απομάκρυνση όλων).



Google Chrome

Από το μενού που βρίσκεται πάνω δεξιά - στο κουμπί με το γαλλικό κλειδί, διαλέγουμε Εργαλεία-->Εκκαθάριση δεδομένων περιήγησης..

Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί μπορούμε να διαλέξουμε ποια δεδομένα να διαγράψουμε... Στην περίπτωσή μας, κάνουμε Εκκαθάριση αποθηκευμένων κωδικών.

Εάν από το μενού με το γαλλικό κλειδί, διαλέξουμε Επιλογές, και αφού διαλέξουμε Προσωπικά στοιχεία στην σελίδα που θα εμφανιστεί μετά, μπορούμε να κάνουμε ποιο ευέλικτη διαχείριση των κωδικών μας, δηλ. να διαγράψουμε κάποιους επιλεκτικά ή να δούμε τους κωδικούς που έχουμε αποθηκευμένους.



Για να το πετύχουμε αυτό, πατάμε το κουμπί Διαχείριση αποθηκευμένων κωδικών πρόσβασης...



Περισσότερες συμβουλές για την ασφαλή χρήση υπηρεσιών διαδικτύου μπορείτε να διαβάσετε:

Δεν υπάρχουν σχόλια: