Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Χρήση της Υπηρεσίας Διαδικτυακής Αποθήκευσης MegaUpload

Στα πλαίσια της εκπαιδευτικής διαδικασίας του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Από Απόσταση οι εκπαιδευόμενοι χρειάστηκε αρκετές φορές να στείλουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εργασίες με μεγάλο μέγεθος (συνήθως μεγαλύτερο των 25MB που επιτρέπουν σαν επισυναπτόμενα οι περισσότερες υπηρεσίες web mail.). Οι λύσεις στο συγκεκριμένο πρόβλημα αρκετές. Μια από αυτές είναι να χρησιμοποιήσουμε μια από τις υπηρεσίες διαδικτυακής αποθήκευσης εγγράφων και να στείλουμε με email μόνο τον σύνδεσμο του εγγράφου που θα κάνουμε upload. Τέτοιες διαδικτυακές υπηρεσίες υπάρχουν αρκετές, όπως το rapidshare, το hotfiles, το megaupload, αλλά και τα google docs. Παρακάτω θα παρουσιάσουμε περιληπτικές οδηγίες για να χρησιμοποιήσετε το MegaUpload.

Αρχικά, θα χρειαστεί να πάμε στην http://www.megaupload.com/ και να κάνουμε registration.


Μετά από αυτή τη διαδικασία θα έχουμε στη διάθεσή μας όνομα και κωδικό για να κάνουμε είσοδο στην υπηρεσία όποτε χρειάζεται και να διαχειριζόμαστε τα αρχεία μας.



Για να ανεβάσετε ένα έγγραφο από τον υπολογιστή σας αρκεί να το διαλέξετε (browse),
να γράψετε μια σύντομη περιγραφή του με λατινικούς χαρακτήρες και να το στείλετε στο διαδίκτυο (send).


Μετά το έγγραφο είναι διαθέσιμο στον filemanager της υπηρεσίας για χρήση. Επιλέγοντας το εικονίδιο με τον φάκελο θα σας παρουσιάσει την διεύθυνση (url) του εγγράφου που μπορείτε να την στείλετε σε όποιο ενδιαφερόμενο θέλετε με email για να το κατεβάσει.




Ο ενδιαφερόμενος που έχει στη διάθεσή του την διεύθυνση αν την κλικάρει, θα μεταβεί σε μια σελίδα όπου θα έχει την επιλογή να κάνει premium ή regular download. Για να κάνει premium download πρέπει να έχει λογαριασμό επί πληρωμή στην υπηρεσία και θα μπορέσει να κατεβάσει άμεσα και με μεγάλη ταχύτητα το έγγραφο.

Αν επιλέξει regular download, απλά θα χρειαστεί να περιμένει λίγο χρόνο πριν του επιτραπεί το κατέβασμα του εγγράφου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: