Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Εκπαιδευτικά παιχνίδια με Google Apps Script

Στα πλαίσια πειραματισμών για τις δυνατότητες της Google Apps Script, ανέπτυξα και διαθέτω για ελεύθερη χρήση 2 εκπαιδευτικά παιχνίδια ερωτήσεων.
Το ένα είναι η κλασική κρεμάλα, μόνο που έχει εμπλουτιστεί με επεξηγήσεις των λέξεων.




Το δεύτερο είναι ένα παιχνίδι ερωτήσεων τύπου flashcards (παρέχει ερωτήσεις επιλογής από σύνολο απαντήσεων, ερωτήσεις στις οποίες ο χρήστης μπορεί να πληκτρολογήσει την απάντηση και ερωτήσεις τοποθέτησης σε σωστή σειρά). Στο παιχνίδι flashcards οι ερωτήσεις μπορούν να διατυπωθούν και με την βοήθεια εικόνας.
Τα παιχνίδια αυτά μπορεί να τα χρησιμοποιήσει οποιοσδήποτε, αλλά και να τα τροφοδοτήσει πολύ εύκολα με τα δικά του πακέτα δεδομένων, μέσω υπολογιστικών φύλλων google.

Δείτε κάποια demos πατώντας στους παρακάτω συνδέσμους:



Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά μπορείτε να διαβάσετε: https://sites.google.com/site/learngas

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

POLY KALO MANOLI, EYXARISTO

Maria Panou είπε...

Πάρα πολύ ωραία παιχνίδια. Μπορώ σας παρακαλώ να αναδημοσιεύσω στη σχολική μας εφημερίδα τα παιχνίδια σας με το σύνδεσμό σας φυσικά για να έχουν μια ευχάριστη καλοκαιρινή απασχόληση οι μαθητές της Καλύμνου μας; Δείτε τον σύνδεσμό μας στη θέση: www.2ogymnasiokalymnou.wordpress.com Περιμένω την απάντησή σας για να τα αναρτήσω, Με τιμή, Μαρία Πάνου, υπεύθυνση των σχολικών εφημερίδων του σχολείου.